Medezeggenschap

Op elke school worden belangrijke beslissingen genomen. Beslissingen, die direct te maken hebben met het onderwijs dat wordt gegeven. Bijvoorbeeld over de keuze van een taalmethode, huiswerkbegeleiding, of de klassenindeling. Maar ook beslissingen die betrekking hebben op de school als geheel, zoals verandering van de onderwijskundige doelstelling van de school, fuseren met een andere school.

Iedere school heeft een directie, die belast is met de dagelijkse leiding op school. Het schoolbestuur is eind- verantwoordelijk voor de beslissingen die worden genomen. Een schoolbestuur neemt beslissingen niet alleen, maar doet dat in overleg. Het openbaar primair onderwijs kent een actieve medezeggenschap.

Vanaf januari 2016 kent de GMR een nieuwe samenstelling. Zes leerkrachten en zes ouders fungeren hierin voortaan als afgevaardigde van een cluster van scholen. Daarnaast krijgt elke afzonderlijke MR een contactpersoon binnen de GMR toegewezen. Meer informatie hierover volgt op korte termijn.

De GMR vergadert 5x per jaar. Daarnaast zijn er een drietal aparte werkgroepen actief: Zorg & Onderwijs, Financiën en Personeel & Organisatie. Afhankelijk van de onderwerpen die op dat moment spelen, verdiepen de leden van deze werkgroepen zich op basis van hun eigen expertise verder in bepaalde stukken.

De nieuwe GMR heeft een eigen ambtelijk secretaris als algemeen aanspreekpunt, Natascha Hanegraaf. Zij is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via 06-40217911.

De GMR-leden stellen zich binnenkort onder meer via deze site met naam en foto voor.

 Oproep nieuwe GMR-leden

Werk jij als docent bij het Slingerbos, de Sleutel, de Looschool, Rythmeen of de Dorpsschool? En ben je in voor een nieuwe inhoudelijke uitdaging waarmee je echt bijdraagt aan de kwaliteit van het Openbaar Onderwijs in Deventer? Dan zoeken wij jou! Klik hier voor de tekst van de openstaande vacature bij de nieuwe GMR. Reageren kan tot 15 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Via dit mailadres kun je ook meer informatie opvragen.