×

Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

De Paladijn

Openbare Daltonschool De Paladijn*

ruimte voor kunst en cultuur 

De Paladijn is een openbare Daltonschool (in oprichting) met aandacht voor Kunst en Cultuur in de Voorstad. Wij willen het maximale uit iedere leerling halen, dat betekent dat we rekening houden met kinderen die leren moeilijk vinden als ook met kinderen die meer kunnen. We hebben een onderwijsaanbod dat in leerstof en manier van lesgeven ruimte biedt om alle leerlingen in de gevarieerde groep recht te doen. Het Daltononderwijs bij ons op school kenmerkt zich o.a. door:

  • Effectiviteit en doelmatigheid
  • Zelfstandigheid
  • Vrijheid en verantwoordelijkheid
  • Samenwerken
  • Reflecteren
  • Borgen

De kunst van het samenwerken

Wij werken daarnaast intensief samen met de Hagenpoort, openbare Daltonschool in het Centrum. Slogan hierbij is: de kunst van het samenwerken. Doel is om leerlingen op de twee nabijgelegen locaties goed openbaar Daltononderwijs te bieden, met nadruk op Kunst en Cultuur. Kunst en Cultuur is niet alleen leuk, het is ook belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling. Leren over kunst is leren over jezelf, over deze tijd, over je omgeving, de maatschappij. Kinderen leren zich te uiten via taal, beeld, spel of muziek. Door kennis te maken met verschillende cultuuruitingen, kunstenaars en hun werk en cultureel erfgoed, leren kinderen bovendien buiten kaders te denken en te kijken.

Naast de 'gewone' schoolvakken krijgen dus alle kinderen bij ons theater-, muziek en kunstbeschouwingslessen.

Theaterlessen: Het allerbelangrijkste van een theaterles is een sfeer waarin de kinderen zich veilig voelen. De kinderen moeten zich op hun gemak voelen om te kunnen spelen. Theater biedt niet alleen groei van zelfvertrouwen en stimulering van samenwerken maar ook de fantasie en creativiteit worden hierdoor geprikkeld. We bieden de kinderen de ruimte om te ervaren wie ze zijn. Het kind leert meer open te staan voor anderen en wordt bewuster van eigen gedrag.

Muzieklessen: Behalve dat muziek gewoon leuk is, blijkt uit tal van onderzoeken dat muziek een gunstig effect heeft op de cognitieve ontwikkeling van het kind. Het allerbelangrijkste van muziek is natuurlijk dat kinderen er plezier in hebben en ze zich door middel van muziek kunnen uiten.

Kunstbeschouwingslessen: in deze lessen staat steeds een kunstenaar of kunststroming centraal. Kinderen leren kijken naar verschillende kenmerken, ook krijgen ze hierbij te maken met verschillende technieken en materialen.

Nieuwsgierig? Kom gerust bij ons kijken of maak een afspraak! Of neem een kijkje op onze website: www.depaladijn.nu

* De naam de paladijn is een historische term, voor personen die uitblonken in samenwerking. Samenwerking is een belangrijke hoeksteen van het Daltononderwijs. Paladijnen waren de helpers van de keizer in de tijd van de Romeinen en van de Paus in de vroege middeleeuwen. Daarnaast waren deze paladijnen de buffers voor de keizer. De buffer kan ook gezien worden als metafoor voor de voorstad t.o.v. het stadscentrum.

Adres

  • Adres: Smyrnastraat 1b
  • Postcode: 7413 BA
  • Plaats: Deventer
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de kaart