×

Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

Kolmenscate

kolmensc 

 

 

 

 

 Obs Kolmenscate
is een grote school met 420 leerlingen verdeeld over 17 groepen in de wijk Essenerveld in Deventer Oost.
De school is gevestigd op 1 locatie en heeft daar 2 gebouwen.
Het team bestaat uit 36 medewerkers.
De school is verdeeld in twee gebouwen: de onderbouw (groepen 1/2 en 3) en de bovenbouw (groepen 4 t/m 8). Beide gebouwen hebben een bouwcoördinator.

Obs Kolmenscate wil een school zijn waar kinderen zich veilig voelen en waar kinderen met plezier naar toe gaan.
Het onderwijs heeft een sterk adaptief karakter.
We hanteren het leerstofjaarklassensysteem waarbij gedifferentieerd instructie wordt gegeven via het directe instructiemodel.
Hierbij maken we gebruik van diverse didactische werkvormen, waaronder coöperatief leren en zelfstandig werken. Ook in de verwerking van de leerstof wordt gedifferentieerd.
We hebben ons geprofileerd tot een school die steeds meer uitgaat van de aspecten van Meervoudige Intelligentie (MI). Dit passen we vooral bij de zaakvakken toe. In de groepen 5 t/m 8 is het geschiedenisonderwijs hier helemaal op gericht. Vier keer per jaar werken we met een MI thema.

Door de grootte van de school zijn er de nodige specialismen binnen het team, waarbij bij de inrichting van het onderwijs zo goed mogelijk gebruik van wordt gemaakt. Zo zijn er o.a. 2 opgeleide interne begeleiders en een remedial teacher die samen de zorglijn in de school bewaken en leerkrachten, ouders en leerlingen met een hulpvraag ondersteunen.

Voor meer informatie verwijzen we naar de website www.kolmenscate.nl

Adres

  • Adres: Venninkweg 1
  • Postcode: 7421 GP
  • Plaats: Deventer

Op de kaart